Лајковац добија модерну Зелену пијацу

На простору будућег Агробизнис центра, у делу Лајковца који се зове Војни круг, данас је почела изградња нове Зелене пијаце. Вредност инвестиције је 17 милиона динара. Пијаца ће бити покривена, са затвореном млечном халом, опремљена по савременим стандардима. Почетку радова присуствовао је председник општине Лајковац Андрија Живковић са сарадницима, који је овај пројекат ставио у контекст уређења и модернизације центра Лајковца.

-Сведоци смо да тренутно имамо два већа градилишта у центру Лајковца, а једно од њих је управо на локацији Војни круг, где је коначно почела изградња модерне Зелене пијаце. Она ће употпунити Агробизнис центар, пројектован пре седам-осам година. Ако нас време послужи, надам се да ћемо већ у фебруару имати модерну пијацу, која ће бити покривена, имати млечну халу и све неопходне услове које будући закупци тезги заслужују. Оно што је такође битно, почетком изградње нове пијаце коначно су се стекли услови да распишемо тендер за изградњу парка на месту садашње пијаце. Дакле, очекујемо да у фебруару коначно почне и уређење тог простора где ће бити модеран парк са пратећим мобилијаром. На тај начин ћемо полако заокружити целину око зграде општине, чинећи да центар Лајковца поприми обрисе градића. У склопу осавремењавања центра Лајковца, очекујемо да партерно уређење испред зграде општине буде завршено у фебруару. Акценат ћемо ставити и на уређење шеталишта на реци Колубари, тако да се трудимо да плански градимо и улепшавамо Лајковац. Још једном наглашавам да све оно што обећали то и приводимо крају, тако да грађани Лајковца коначно могу да имају поверење да општинска власт реализује оно што планира буџетом. Нешто је сигурно кренуло и касније, непланираном динамиком, али је битно да је кренуло.
Вредност изградње Зелене пијаце је 17 милиона динара, уређење партера испред зграде Општинске управе око 15 милиона, док ће парк на месту садашње пијаце бити пројектован на шест милиона динара.