Лајковац се успешно бори против епидемије вируса Ковид-19

Република Србија и њени грађани ушли су у пету недељу борбе против епидемије вируса COVID-19. Општина Лајковац закључно са данашњим даном нема потврђених случајева заражених овим вирусом, захваљујући превентивним мерама које је прописала Влада Републике Србије, а које је предузео и штаб за ванредне ситације у сарадњи са надлежним институцијама.

Осим нарушавања мере забране кретања старијих лица, о чему смо благовремено извештавали претходних дана, већина суграђана се понаша одговорно и придржава мера превенције, што представља кључну ствар у борби против овог вируса.

Тренутно је под надзором ПС у Лајковцу око 60 суграђана, који су допутовали са подручја захваћеним овим вирусом. Они немају симптоме болести, али како период инкубације траје дужи период, одређена им је самоизолација од 28 дана.

Молба свима је да се и даље максимално придржавају мера превенције, али пре свега мера које се односе на контакте са другим људима и окупљања и задржавања на јавним местима. Јер ако смо одговорни према себи, одговорни смо и према својој околини.

Call centar који је формиран од почетка увођења ванредног стања дежуран је 24 часа, зато апелујемо још једном нашим најстаријим суграђанима да не напуштају своје домове, већ да се за све информације обрате центру позивом на број 014/3431-120. Рад центра организован је у три смене. Волонтери вредно раде и помажу старим лицима на територији општине Лајковац, у снабдевању основним животним намирницама и лековима.