Лајковац се успешно представио на Сајму туризма у Београду

Под слоганом „Између планина и мора“, на 43. Међународном сајму туризма у Београду туристичку понуду нашег краја представила је Туристичка организација општине Лајковац.  

Представници Туристичке организације потрудили су се да буду срдачни и гостопримљиви, а организован је и богат културно-уметнички програм. По речима в.д. директора Мире Табић посета је надмашила очекивања, успостављени су бројни пословни контакти и темељи сарадње у сфери спортско-рекреативног, транзитног и археолошког туризма. То су нови сегменти у понуди наше општине, а традиционално је промовисана река Колубара, воденице на Колубари и Топлици, као и значајни верски објекти.

Посетиоци и потенцијални партнери имали су прилику да се упознају са природним и културно–историјским вредностима наше општине и околине, почев од Јолића воденице, реке Колубаре, археолошког налазишта Анине из IV века, средњовековне цркве Св. Ђорђа у Ћелијама у којој је и спомен костурница војника из Колубарске битке, манастира Боговађа из XV века.

Посебан акценат је стављен на спортско– рекреативни туризам, отворен изградњом затвореног базена у у Лајковцу површине 2000 метара квадратних. Посетиоцима је на располагању олимпијски базен и за  најмлађе посетиоце дечији базен. У непосредној близини су спортска хала, стадион Железничара са помоћним теренима, игралишта за мали фудбал, кошарку и одбојку и теретана на отвореном, тениски терени…заокружена целина на малом простору, врло погодна за припреме клубова.

Просперитет развоја туризма општине Лајковац огледа се и у перспективи развоја транзитног туризма, изградњом Коридора 11, Треба нагласити и да је изградња аутопута Милош Велики отворила нове могућности општини Лајковац за развој туризма.

Глумац Александар Томић у улози железничара својим наступом је дочарао дух и традицију Лајковца. Организован је музички програм, воденичари, пчелари, радионице здраве хране, а посебно наша суграђанка Славице Радованчевић са медењацима без адитива и конзерванса, од природног меда.