Лајковачки клубови изборили опстанак у Колубарско-мачванској зони

Стрмово је већ раније пребринуло бриге, а после данашње победе Железничара против Задругара и ремија Дрине у мечу против Младости из Прњавора, дефинитивно је јасно да је и Жеља опстао у Колубарско-мачванској зони. У нижи ранг такмичења иде љубовијска Дрина, која је тренутно последња са три бода мање од Јединства, али је слободна у последњем колу.

У лајковачком дербију одиграном данас на Сенари виђено је чак шест голова, а славио је Железничар са 4:2 (2:1). Голове су постигли Урошевић у 5, Марковић у 13, Земан у 57. и Гајић у 73. минуту за Железничар, а Симеуновић у 18. и Новаковић у 71. минуту сусрета за Задругар. Куриозитет утакмице је да су фудбалери Задругара добили пет жутих картона, а играчи Железничара ниједан.

Потпуно растерећено Стрмово поражено је са 3:0 на гостовању у Врелу. У врло коректном дуелу без жутих картона голове за домаћина постигли су: Обрадовић у 11. и Ђурђевић у 45 (из пенала) и 74. минуту.

Поглед на табелу говори да је Стрмово 1968 на седмом месту са 30 бодова, Железничар девети са 27, а Задругар десети са 26 бодова. Добра залиха бодова из јесење полусезоне допринела је да Задругар, упркос слабијим играма, не склизне у опасну зону. На 11. месту је Цер са 26, следи Јединство Владимирци са 25 бодова и на зачељу Дрина са 22 бода.

У последњем 26. колу Задругар гостује Церу, Жеља дочекује Рибницу, а Стрмово лешнички Борац.