Лајковачки зонашки дерби без победника

У последњем 15. колу играо се дуго очекивани лајковачки зонашки дерби између Задругара и Рубрибрезе. С обзиром да је Рубрибреза ове сезоне ушла у Колубарско-мачванску зону, био је ово први пут да се комшијски тимови састају у овом рангу такмичења. Добра и коректна утакмица, са по неколико добрих шанси на обе стране, завршена је без голова. Резултат јесте непопуларан, али навијачи оба тима и љубитељи фудбала у Лајковцу могу бити задовољни овим мечом.
По хладном времену и мало расквашеном терену виђена је тврда, права првенствена утакмица. Упркос таквом мечу, за похвалу је фер и коректно понашање фудбалера оба тима. На обе стране било је гол шанси, али је, упркос великом ривалитету, сусрет завршен нерешеним резултатом, без голова.
На табели Колубарско-мачванске зоне Задругар је полусезону завршио на 11. месту са 14 бодова, док претпоследња (15. место) Рубрибреза има седам бодова, два више од Спартака. На врху се мало одлепио Рађевац са 35 бодова, а прате га Врело Спорт са 31 и ваљевски Раднички са 30 бодова.