Лазаревац и Лајковац заједнички асфалтирали пут ка Човки

Андрија Живковић, председник Привременог органа општине Лајковац и Бојан Стевић, председник Градске општине Лазаревац заједно су данас обишли радове на реконструкцији и асфалтирању скоро километар пута према Човки у селу Ћелије. Оба председника истакла су значај сарадње суседних општина на заједничким  пословима, попут реконструкције овог пута који већим делом пролази кроз лазаревачку месну заједницу Жупањац, а једним делом кроз Ћелије, које припадају Лајковцу.

Бојан Стевић је истакао да и Закон о локалној самоуправи препознаје међуопштинску сарадњу и наставио:

– У разговору са колегама и комшијама, првенствено са председником Андријом Живковићем, договорили смо се да заједничким снагама урадимо ову деоницу пута према Човки дужине 850 метара у овој години, а на пролеће још неких 400 метара за бочне улице које излазе на овај главни пут, али и да наставимо према споменику. Пут је урађен на задовољство грађана обе општине и данашње асфалтирање ће бити будућност међуопштинске сарадње, коју ћемо заједничким трудом подићи на виши ниво. Пре свега се то односи на питање водоснабдевања за обе општине, али и решавање магистралног вода од фабрике пијаће воде у Непричави ка Лазаревцу. Овде сам са замеником Рикановићем боравио пре два месеца, разговарали смо са мештанима овог дела, ту се укључио и колега Живковић и резултат је асфалтирање пута дужине 850 метара. Оно што смо кроз разговор са нашим суграђанима договорили, не само ја већ и моји сарадници и колега Живковић, то је брига о људим – ми поштујемо њихове примедбе, захтеве и проблеме и трудимо се максимално да их заједничким снагама решавамо, без обзира да ли су то грађани Лазаревца или Лајковца. Све су то грађани Србије. Задовољство ми је што су сви ти грађани, поготово мештани Жупањца, задовољни. У току сутрашњег дана завршавамо поменути путни правац и докле год временске прилике буду ишле на руку извођач  наставићемо да асфалтирамо по месним заједницама.

Андрија Живковић је, уз велику захвалност Влади Републике Србије и ресорним министарствима, изразио и захвалност општини Лазаревац и колеги Бојану Стевићу на разумевању и подршци да се уради пут ка Човки.

 – Овај путни правац је специфичан јер га користе мештани општине Лајковац и мештани Лазаревца, тачније Ћелија и Жупањца. Сигуран сам да је ово један од показатеља како две општине треба да комуницирају и негују  међусобне односе, да саслушају проблеме својих грађана и да им излазе у сусрет. Сигуран сам да ће пут бити од велике користи становницима Жупањца,и Ћелија. Ово је показатељ како треба да сарађујемо, не само у погледу путне инфраструктуре, него и по другим виталним питањима значајним за обе општине. То је сигурно водоснабдевање, али и све друго што доприноси побољшању услова у свим месним заједницама на територији Лазаревца и Лајковца, јер ове две општине су историјски ослоњене једна на другу и блиско повезане, првенствено због Рударског басена Колубара који умногоме помаже обе општине.

Живковић је истакао да оваква сарадња треба да буде пракса, јер када се две општине удруже јаче су него појединачно,  а све у циљу испуњења планова  како би људи на овим просторима живели много боље.