„Лептирић“ на Врњачком карневалу

Малишани лајковачке Предшколске установе “Лептирић” учествоваће и на овогодишњем, 15. међународном Врњачком карневалу у организацији Туристичке организације општине Врњачка Бања, који се одржава од 7. до 14. јула. Лајковачки вртић ће на Врњачком карневалу 10. јула представити деца из Јабучја, предвођена васпитачицама Наташом Маринковић и Горданом Брдарић. Представиће се тачком “Моцартов чаробни живот”, са ефектним костимима. Са овом тачком малишани из Јабучја наступили су на Убском фестивалу и добили награду за најбољи костим, а на Дедару, фестивалу драмског стваралаштва за децу у Смедереву добили су награду за најбољи сценски наступ. “Моцартов чаробни живот”, на заврчној приредби у Лајковцу побрао је све аплауза публике.

Деца ће боравити у ПУ “Наша радост” у Врњачкој бањи, где ће и преноћити. Учествоваће и у дечјој карневалској поворци. Учеснике и посетиоце карневала очекује у том периоду богат програм: карневалска поворка, разне културне, забавне и спортске манифестације и наравно добар провод. Дечја поворка ће се одржати 10. јула у 19 часова, док је Међународна поворка заказана за 13. јул, са почетком у 20 часова.

Врњачки Карневал је једна од највећих туристичких манифестација у Србији. Током карневалске недеље у јулу месецу Врњачка Бања постаје сцена на којој се одржава велики број маскенбала, фестивала, концерата, журки, представа, спортских дешавања… Први “Међународни Врњачки карневал” одржан је 2005. Од тада га посећује преко 300. 000 људи сваке године. Централно дешавање Врњацког Карневала, је велика МЕЂУНАРОДНА КАРНЕВАЛСКА ПОВОРКА, у којој сваке године учествује преко 50 карневалских група из земље и иностранства.