Mанифестација “Плави дани” поводом Светског дана особа са аутизмом

На иницијативу и у организацији Удружења “БазиМили”, поводом Светског дана особа са аутизмом, први пут ће у Лајковцу бити одржана манифестација “Плави дани”.

Април је месец који је у знаку подизања свести о аутизму, а манифестација Плави дани везана је за обележавање Светског дана особа са аутизмом и реализује се у циљу повећања видљивости особа са аутизмом, као и побољшања њиховог положаја у локалној заједници.

Плави дани у Лајковцу ће трајати од 1. до 7. априла, а централни дан манифестације је недеља 2. април – Светски дан особа са аутизмом, када ће на Градском тргу од 12 часова бити реализован кључни програм са великим бројем учесника.

На Градском тргу ће 2. априла бити организована дечија изложба на отвореном, креативно-ликовна радионица за децу, биће ту мађионичар, популарно осликавање лица, као и богат музички програм. У музичком програму ће учествовати ПУ Лептирић, ОШ Миле Дубљевић – ИО Бајевац, СШ “17.септембар” Лајковац, ИО МШ Живорад Грбић у Лајковцу, Хор КЦ “Хаџи Рувим” и Балетска група ИН из Лајковца.

Први дан манифестације отпочеће акредитованим семинаром у лајковачкој основној школи на тему планирања и реализације додатне образовне подршке ученицима и деци са сметњама у развоју у школи и предшколској установи.

У оквиру манифестације, такође у ОШ “Миле Дубљевић” у Лајковцу, 4. априла биће одржана и интерактивна трибина са проф. др. Ненадом Глумбићем, једним од највећих стручњака у области аутизма на нашим просторима, који први пут долази у посету Лајковцу.

Манифестиција је подржана од стране Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Одсека за заштиту особа са инвалидитетом поменутог министарства као и Савеза “Аутизам Србија” – Аутизам Европа.

Plakat – PDF