Марко Ранковић делегат Изборне скупштине ФСРЗС

Конференцији сениорске зонске лиге претходила је Конференција клубова лига млађих категорија: Друге омладинске, Друге кадетске и Пионирске Колубарско-мачванске лиге. „За млађе селекције клубовима је пренета одлука ИО ФСРЗС да је, као и до сада, неопходно да имају једну млађу селекцију у редовном такмичењу, а да ће од следеће сезоне сви клубови Зоне морати да имају две такмичарске млађе селекције“, рекао је Поповић.

ФСРЗС је данас свим клубовима Колубарско-мачванске зоне поклонио по три лопте.

Првенство Колубарско-мачванске зоне 2022/23 почиње 20. августа, а наступаће следећи клубови: Железничар, Задругар,  Стрмово 1968, Врело Спорт, Раднички Ваљево, Дивци, Рибница, Младост Прњавор, Цер Петковица, Борац Лешница, Јединство На стадиону ФК Железничар данас је одржана конференција клубова Колубарско-мачванске зоне за сезону 2022/23. У питању је редовна конференција која се одржава пред свако првенство, као припремна пред почетак такмичења, а једина одлука која се разликује од уобичајених везаних за техничке детаље, јесте избор делегата за Изборну скупштину Фудбалског савеза региона западне Србије. Овог пута изабран је Марко Ранковић, представник ФК Железничар из Лајковца.

Конференцији је присуствовао и председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је поздравио учеснике и изразио задовољство што је Лајковац домаћин клубовима Колубарско-мачванске зоне, посебно у овако битном тренутку за ФК Железничар који са новом управом и новим концептом улази у предстојеће првенство.

Раде Поповић, генерални секретар Фудбалског савеза региона западне Србије (ФСРЗС) са седиштем у Крагујевцу, резимирао је рад Конференције:

„ Једина одлука која се разлику од одлука које доносимо на овим конференцијама јесте избор једног делегата за Изборну скупштину Фудбалског савеза региона западне Србије и то је Марко Ранковић, представник ФК Железничар из Лајковца. Све остало је уобичајено: избор председавајућег Конференције и радних тела, упознавање са изменама пропозиција, са Правилником, Трошковником такмичења и почетком првенства. Извучени су такмичарски бројеви,  они су значајни за утврђивање распореда, када је који клуб домаћин, тако да Железничар са парним бројем прву утакмицу игра код куће. Жреб је био полудиригован, Задругар је добио непаран број како не би у истом термину биле игране две утакмице у Лајковцу. Тако ће једне недеље Железничар бити домаћин, друге Задругар и тако редом.“

Поповић каже да нема битних измена у пропозицијама и техничким детаљима такмичења, већ су објављени на сајту ФСРЗС, али је подсетио да, као у целој Европи