Милутин Ранковић учесник и водитељ Каравана српске културе

Лајковачки уметник Милутин Ранковић је учесник Каравана културе у оквиру Дана Србије и српске културе, који је 16. јуна кренуо из Лендаве у Словенији, одржао програме у Франкфурту и Цириху, а после тродневне манифестације у Паризу представиће се у у Кану, Бордоу и Лиону. Караван затим гостује у Бечу, па у Лопарама (Република Српска), да би своје културно путешествије завршио 30. јуна у Београду.

На јубиларним двадесетим Данима Србије и српске културе у Паризу Милутину Ранковићу је додељена плакета Одбора за културу и образовање Савеза Срба Француске. Признање је додељено за изузетан допринос унапређењу српске уметности, језика и културе, а осим Ранковићу припало је и уредници Културног дневника РТС-а Марији Миљевић Раjшић.

Милутин Ранковић је овом приликом био и водитељ свечане академије у Српском културном центру у Паризу. У програму су учествовали: етноџез квартет „Балкан омнибус“ професора Петра Гојковића, вокални солисти Мадам Пиано и Лоран Прокопић, КУД „Димитрије Котуровић“ из Београда и књижевници из земље и дијаспоре. У изложбеном делу представили су академски сликар Невена Никодијевић, иконописац Рада Јовановић, Јасмина Иванковић са рукотворинама и Милутин Ранковић цртежима.

Организатори Каравана српске културе су Савез Срба Француске, удружење Синги арт – Мондо култ и удружење Корени, а суорганизатори Министарство спољних послова Србије, Министарство културе и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.