Министарство одлучило о продужетку комбиноване наставе у Лајковцу

Министарство просвете је данас донело нову одлуку о томе како ће од понедељка 27. септембра основци и средњошколци похађати наставу по појединим градовима и општинама, у зависности од тренутне епидемиолошке ситуације. По тој одлуци Комбиновани модел наставе примењиваће се и даље у лајковачкој средњој школи, као и за одељења седмог и осмог разреда основних школа.
На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера други модел организације образовно-васпитног рада (КОМБИНОВАНИ МОДЕЛ) примењиваће се у седмом и осмом разреду основних школа у градовима Крагујевац и Ваљево и општинама Лајковац и Ивањица. Други модел наставе подразумева да се комбинују непосредна и настава на даљину, а одељење је подељено у две групе.
Комбиновани модел ће се примењивати у средњим школама у 18 локалних самоуправа, међу којима су из Колубарског округа Ваљево, Лајковац, Уб и Љиг.
Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о обољевању од КОВИД-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења која су прешла на трећи модел наставе услед обољевања ученика.