На хуманитарном турниру прикупљено 200 хиљада за лечење Лане Јовановић

У оквиру спортског дана Дечје недеље у лајковачкој ОШ “Миле Дубљевић” одржан је хуманитарни турнир за малу Лану Јовановић и скупљено је 202.356 динара. Поред турнира у малом фудбалу, учествовали су и кошаркаши, а појединачном донацијом придружио се кафе Escapar. Сва прикупљена средства биће уплаћена за помоћ у лечењу мале Лане.
У две велике хуманитарне акције у Лајковцу, на Хуманитарном базару и сада на турниру, за помоћ Лани у лечењу прикупљено је близу пола милиона динара. Значајна средства прикупљају се и путем кутија постављених у локалима на свим прометним местима у Лајковцу.
Дечија недеља се ове године организује у знаку Године солидарности и сарадње коју је прогласила Влада Републике Србије, у циљу подизања свести о важности континуираног ангажовања на унапређењу солидарности и сарадње грађана Републике Србије. Овогодишња Дечија недеља одржава се под слоганом, чија инспирација су стихови из песме Добар друг нашег великог песника, Јована Јовановића Змаја: ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА!
Само овом хуманитарном акцијом обележавање Дечје недеље у лајковачкој општини остварило је циљ и испунило смисао и суштину, а током манифестације актуелни су и други бројни садржаји на плану јачања солидарности и скретања пажње на осетљиве категорије у заједници.