Награде за поезију ученици Марији Јеремић

Марија Јеремић, ученица осмог разреда лајковачке ОШ “Миле Дубљевић”, вишеструко награђивана чланица најбоље у Србији школске литерарне секције “Разиграно перо” крајем октобра је освојила две награде на два престижна поетска конкурса.
Међународни поетски конкурс за децу под називом „Сунце стихова“, који је организовала Народна библиотека Бечеј, окончан је церемонијом проглашења победника у недељу, 24. октобра 2021. године у сали КУД-а ”Петефи Шандор” у Бечеју. Познати дечји песник Тоде Николетић уручио је награде младим литерарцима на овој песничкој манифестацији. У конкуренцији од 100 ауторских радова на конкурсу „Сунце стихова“ Марија Јеремић, ученица 8/2, члан литерарне секције „Разиграно перо“, освојила је другу награду. Маријина песма „Од снова до среће“ освојила треће место у категорији дечје поезије на фестивалу са дугом традицијом – на Међународном конкурсу „Оловко, не ћути“, који организује Центар за културу Барајево и ушла у Зборник „Оловко, не ћути“ за 2021. годину.
Жири у саставу Вања Булић књижевник и новинар, и Милорад Краговић дечији песник и књижевник, темељно су прочитали приспеле радове и најбоље уврстили у овогодишњи Зборник.
НА КРИЛИМА СРЕЋЕ
Мисли ми лете
на крилима среће.
Тако свако дете
свемир облеће,
тражећи у сновима
оно што га покреће.
Јеси ли некад бројао
колико корака има
од снова до среће?
Можда то нису кораци,
него тајни знаци
или скривене поруке
– као кад ти ветар
заличи на моје руке!
Колики је пут
од снова ка срећи?
Могло би се рећи дуг,
или да је као зачарани круг,
јер некоме је сан већ срећа,
а некоме је срећа тек сан.
Срећа се у сновима крије
и не може је наћи
само ко сањао није!

Аутор Марија Јеремић, ученица 8/2
Чланица литерарне секције „Разиграно перо“