Настављено асфалтирање старе „ћирине“ пруге

Наставља се реконструкција врло важног путног правца за општину Лајковац, а то је траса старе „ћирине“ пруге дужине 12 километара, која се протеже од Латковића (општина Љиг) преко Доњег Лајковца, Боговађе и Пепељевца до Пепељевачке рампе у Лајковцу. У току су радови на делу од Боговађе према Пепељевцу које је, након асфалтирања прве деонице, обишао председник општине Андрија Живковић са сарадницима.

„Пре пар недеља завршена је траса кроз Доњи Лајковац дужине 2.500 метара. Јуче је започето, а биће завршено у суботу, асфалтирање деонице дужине 2.500 метара од Боговађе до Мајдана у Пепељевцу. Следе припремни радови од Мајдана до моста на Колубари, чији завршетак очекујемо до краја августа, а на крају остаје Железничка улица у Лајковцу и њен крак према Електродистрибуцији. Тада ће бити комплетирано свих 12 километара. На појединим местима урађени су канали и пропусти, први и завршни слој асфалта. И ми и мештани села на траси задовољни су изградњом ове саобраћајнице на којој асфалт није постојао 30 година, а повезује и велики број суседних села која гравитирају ка Ибарској магистрали, односно ка Жупањцу. Људима који свакодневно путују у Лајковац знатно ће скратити пут јер више неће морати да путују преко Ибарске, него трасом старе „ћирине“ пруге па улицом поред „Елмонта“, коју смо урадили прошле године.“

Инвеститор реконструкције 12 километара пута од Латковића до Лајковца су „Путеви Србије“, а извођач „Страбаг“. Општини Лајковац су „Путеви Србије“ за ову годину одобрили 370 милиона динара за реконструкцију регионалних и локалних путева, што је рекордна сума по питању државних улагања у обнову инфраструктуре општине. По завршетку овог пута следи обнова улице која је коришћена приликом изградње аутопута и притом је знатно оштећена, од Пепељевачке рампе до моста на Колубари, дужине километар. То је и уговорна обавеза извођача радова, фирме „Шандонг“. Председник Општине Андрија Живковић каже да ће до краја године, заједно са улагањима из лајковачког буџета, бити асфалтирано 40 км путева и улица, што је незапамћено. Нада се да ће, у сарадњи са Републиком, бити настављено том динамиком.