Нова победа ФК Железничара пред својим навијачима

Железничар је одлично искористио две узастопне утакмице пред својим навијачима и освојио свих шест бодова! Јуче је „капитулирала“ Мачва 1929 из Богатића, а резултат је био сјајних 3:1 за „дизелку“. Новом победом Жеља је са Осечином на деоби четвртог и петог места са 29 бодова.

Мрежу гостију већ у трећем минуту начео је Небојша Марковић, легенда лајковачког фудбала. Дуго је на семафору стајао тај резултат, да би нападач гостију Дамјановић изједначио у завршници првог полувремена, у 45. минуту. Упорни су били Лајковчани у настојању да дођу до нове победе, што се исплатило. Немања Мићић је повисио резултат у 78. минуту, а својим другим поготком у 87. минуту довео свој тим до коначних 3:1.

Шеф стручног штаба Игор Пакић је после утакмице изјавио:“Много тешка и тврда утакмица, са великим улогом и значајем за обе екипе, на талону су били бодови за митран наставак сезоне.“

Треба забележити да је данас у стартној постави наступио кадет Петар Бркић из Ратковца, који има само 16 година. Због тога из управе ФК Железничар поручују да се полако виде резултати рада Омладинске школе фудбала.

Остали резултати 19. кола:  Рибница – Дрина 0:1, Осечина – Цер 5:1, Хајдук Станко – Борац Лешница 1:2, Липолист – Рађевац 2:0, Раднички – Дивци 3:0.

Табела: Липолист 38, Борац (Л) 34, Раднички 30, Осечина 29, Железничар 29, Дрина 26, Мачва 26, Рађевац 24, Рибница и Дивци по 23, Хајдук Станко 20 и Цер 12 бодова.

У 20. колу Железничар гостује у Дивцима 17. априла од 16 часова.