Нова три бода за одбојкашице Жеље

У 12. колу Суперлиге Србије Банка Поштанска штедионица синоћ су у Спортској хали Лајковац одбојкашице Железничара савладале Срем из Сремске Митровице са 3-1. Иако су освојиле сва три бода, изабранице тренера Бранка Ковачевића до победе су дошле теже него што се очекивало. Само први сет добиле су убедљиво са 25-15, а касније се играло на разлику, уз губитак једног сета: 26-24, 24-26 и 26-24.
Већ у првом наступу трофејна репрезентативка Ана Бјелица показала је колико ће велико појачање бити за Жељу – била је најефикаснија са 17 поена, а пратиле су је Миросављевић са 12, Рајлић са 10, Савић са 9, Узелац 8, Митровић и Гајић по 7 поена. Кутлешић и Ранковић су уписале по 4, а Перовић и Батинић по поен.
Овакав распоред поена, у којем је чак седам одбојкашица постигло 7 и више поена, указује на велики избор квалитетних играчица којима Железничар тренутно располаже. Ако томе додамо одбојкашице које се одликују добрим пријемом и игром у одбрани, очекујемо да квалитет Железничара потпуно дође до изражаја у завршници купа и првенства.
Резултати осталих сусрета 12. кола: Партизан-Уб 1-3, Београд-ТЕНТ 0-3, Спартак-Јединство 2-3. Црвена звезда и Клек играју вечерас од 18 сати.
После овог кола Уб је и даље убедљиво први са свих 12 победа и 36 бодова. Одлични ТЕНТ има победу мање и 30 бодова. Жеља је на трећој позицији са девет победа и 25 бодова, док четврта Црвена звезда има шест победа и 19 бодова, али утакмицу мање.