Нове мере Републичког кризног штаба за викенд

Републички Кризни штаб за борбу против коронавируса је донео мере које ће важити за викенд.
Сви угоститељски објекти преко викенда радиће од 6.00 до 14.00 часова, независно од тога да ли имају башту или не. Након тога дозвољена је само достава, тако да након 14.00 није могуће вршити такозвану шалтерску услугу у кафићима и ресторанима.
Што се тиче угоститељских објекта у ски центрима, како самосталних тако и оних у оквиру хотел, служење хране и пића током викенда биће дозвољено само на отвореном у баштама, а шатер услуга за објекте на стазама је такође могућа само до 14.00.
Објекти из области угоститељства доставу хране и пића могу вршити 24 часа дневно.
Хотели могу вршити делатности служења хране и пића у својим ресторанима и кафе баровима такође до 14.00 часова свим грађанима а од 14.00 до 22.00 часова ова услуга је дозвољена само особама које имају уплаћен смештај у том хотелу или неком другом категоризованом смештају. Ово значи да особе које немају пријављен боравак у хотелу не могу бити услужене у хотелским кафићима и ресторанима током викенда након 14.00 часова.
Тржни центри, продавнице непрехрамбене делатности, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, фитнес центри, балони за фудбал и друге спортове за викенд радиће од 6.00 до 14.00 часова.
Спортски објекти који имају унапред заказана такмичења биће доступни искључиво за те намене и након 14.00 часова.
Објекти који задржавају своје радно време и на која се ова ограничења не односе су трговински објекти, апотеке, бензинске пумпе, ординације, стоматолошке ординације, лабораторије, позоришта, ветеринарске амбуланте.
Козметички и фризерски салони, салони за негу лепоте и објекти из делатности занатских услуга овог викенда могу да раде од 6.00 до 20. 00 часова.