Нови асфалт кроз центар Јабучја

Само дан после почетка асфалтирања пута за Томиће у Јабучју, такође на подручју Старог села, започето је асфалтирање регионалне деонице која пролази кроз центар Јабучја до Милановића рампе. Почетку радова присуствовао је председник општине Лајковац Андрија Живковић са сарадницима, а присутним медијима обратио се овим поводом Миломир Негић, члан Општинског већа:

“Ово је регионални пут који пролази кроз центар села. Деоница у дужини од око седам километара финансирана је од стране Републике Србије. Вредност радова је 60 милиона динара. У питању је деоница пута која је била врло оштећена, а пролази поред школе, цркве…Готово половина ове деонице, дакле око 3,5 километра је потпуно оштећена, посебно сам центар и део кроз Шеринку. Деоница у таквом стању била је право ругло и овим радовима биће знатно улепшан сам центар села.

Одмах по асфалтирању центра Јабучја, дан касније, настављено је асфалтирање деонице кроз Шеринку, према Милановића рампи. Време путарима иде на руку, али следи једна захтевна деоница, која ће мало успорити радове. Због тога ће део пута Шеринка – Милановића рампа, од Савића кућа, бити затворен за саобраћај десет дана – од 10. до 20. јуна.