Нови асфалт у Доњем крају Врачевића

Врачевић је добио још пола километра асфалта и то у Доњем крају, деоницу врло важног пута за мештане, пута за Бабовиће. Почетку асфалтирања прве деонице пута за Бабовиће присуствовали су представници локалне самоуправе. Ненад Џајевић, заменик председника општине је истакао значај ове деонице за мештане, али и њен шири значај:
-Ми смо по моделу редовног одржавања ударних рупа, коловозних трака и локалних путева започели и санацију овог дела пута у дужини од 500 метара. Цео овај пут је дужине 1,3 километра и јако је битан за насеље Врачевић и мештане, а има и међуопштински карактер јер спаја обод љишке општине са регионалним путем другог реда који пролази кроз село Врачевић и после тога излази на магистралу. Сада радимо 500 метара, следеће године настављамо даље са радовима, тако да ћемо га спојити са регионалним путем. Превидом општинских служби, дошло је до мањих пропуста везаних за канале, тако да ће се до почетка следеће године користити мрежа постојећих канала који су мало запуштени, а онда ће бити прописно урађена мрежа пропусних канала.
Након два километра асфалта које је Врачевић ове сезоне добио, сасвим је извесно да су планирана средства за врло важан пут за Протиће, чија је вредност у првој фази 15 милиона динара. Пут кроз Протиће је можда и најважнији за Врачевић, пролази кроз срце села, спаја два краја Врачевића и добрим делом скраћује пут ка Лајковцу. Прва фаза пута за Протиће биће реализована наредне, а друга 2020. године. Следећа година ће бити врло богата активностима на уређењу путне инфраструктуре у лајковачкој општини, најавио је заменик председника Ненад Џајевић.
Мештанин Врачевића Миле Жујовић видно је задовољан добијеним асфалтом у свом крају и свим оним што је у Врачевићу урађено:
-Све ово што се ради и што се пружа, било би лепо да тако буде и даље. Сарадња је највећа добит и за једну и за другу страну. Рекли су да ће да ураде, започели су, не могу све. Задовољни смо опет. Тако би требало да остане, тако би требало да буде. Свака част људима из општине, људи су испред нас!
Иако је већ децембар, грађевинска сезона у лајковачкој општини још траје. Следи асфалтирање пута кроз Радованчевиће, на граници Лајковца и Јабучја. Започета је и санација деонице од Пепељевачке рампе до моста, уништена изградњом аутопута. Иако није обавеза локалне самоуправе да санира тај пут, због стања у коме се налази то је неопходно, па ће Општина размотрити како ће то регулисати са извођачима радова на аутопуту.