Обележен Дан Основне школе „Миле Дубљевић“

Седмица за нама протекла је у знаку обележавања Дана ОШ “Миле Дубљевић”. Након две године, због пандемије корона вируса, Дан школе је поново обележен у пуном сјају. У амфитеатру школе ученици су извели садржајну и брижљиво припреману приредбу, којом су показали своје таленте и умећа којима су под менторством својих наставника овладали. Након приредбе по традицији награђени су најуспешнији ученици и њихови ментори, који су остварили најбоље резултате  на такмичењима у овој школској години.

Свечаности поводом Дана школе присуствовали су представници локалне самоуправе, представници других школа, пензионисани наставници и директори школе, као и други бројни гости.

Директорка школе Биљана Жујовић обраћајући се присутнима најпре је изразила задовољство због поновног дружења са бившим, пензионисаним колегама и нагласила: “Данас славимо више од шест деценија рада наше школе, деценија заснованих на племенитој мисији васпитања и образовања, увек се водећи мишљу да је знање благо које нам нико не може украсти.“

Након поздравног говора директорке, ученици виших разреда, чланови бројних школских секција извели су приредбу којом су показали у чему су успешни и присутне упознали са делићем оног што су радили у току школске године. Наставница енглеског језика Јелена Гавриловић припремила је са члановима своје секције сцене из мјузикла „Моје песме-моји сновиˮ. Литерарна секција „Разиграно перо“ опет је била међу најбољима у Србији, па су присутни имали прилику да чују песме најуспешнијих чланова вишеструко награђиване секције. Представиле су се и ученице, које су школу представљале на Окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“, чланови драмске секције „Весела дружина“ и други.

Награђени су најуспешнији ученици  и њихови наставници за успешну припрему ученика за такмичење. ОШ „Миле Дубљевић“ била је и у овој школској години организатор већине општинских такмичења кроз која је прошао велики број ученика две основне школе са територије општине, из Лајковца и Јабучја. Ученици Основне школе „Миле Дубљевић“ остварили су и велики број пласмана на окружна такмичења, на којима су постигли врло запажене резултате.

Сви ученици који су на општинском нивоу освојили једно од прва три места су похваљени и награђени дипломом, које су им уручили њихови предметни наставници, а сви ученици који су на даљим нивоима освојили једно од прва три места и пласман на Републичко такмичење, награђени су књигом:

СРПСКИ ЈЕЗИК:

Анђела Брдарић, 6/3, 2. место;

Никола Симић, 7/4, 2. место

 

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА:

Анђелија Јанковић, 8/1, 3. место

МАТЕМАТИКА:

Михајло Јовановић, 5/4, 2. место

РЕЦИТАТОРИ:

Ленка Јовановић, 5/4, 3. место

 

БИОЛОГИЈА:

Анђела Брдарић, 6/3, 2. место

Ана Марковић, 5/4, 3. место

Наталија Костић, 6/5, 3. место

Михајло Јовановић, 5/4, 3. Место

 

Награђени су и чланови литерарне секције, као ученици који су у овој школској години на литерарним конкурсима највише награђивани:

Марија Јеремић, 8/2;

Лука Радовановић, 8/2;

Андреј Вукашиновић, 5/3;

Анита Проданић, 7/2;

Мартин Микић, 7/2.

Литерарна секцију „Разиграно перо“ је награђена за освојено прво место на Републичком такмичењу литерарних секција и дружина основних и средњих школа Србије, које заједнички организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Десанке Максимовић. Награђрни су и ментори  „Разиграног пера“, наставнице Лидија Марић Јовановић и Соња Миловановић.

Награђена је ликовна секција и наставник Милоје Митровић.

Екипа у малом фудбалу освојила је 2. место. Ученици су били успешни и у атлетици, освојили су једно 1. место, два друга места и једно 3. место.            

Награђене су одељенске заједнице првог, другог, трећег и четвртог разреда ИО Пепељевац.

Похваљени су наставници за успешну припрему ученика за такмичење: Соња Радојичић, Аца Ђукић, Марко Ивковић, Живота Ђорђевић, Душица Милосављевић, Соња Миловановић, Лидија Марић Јовановић, Зорана Марковић, Гордана Станојевић, Ива Јеремић, Јелена Радовојевић, Александра Јагодић, Катарина Марковић, Милоје Митровић и Станица Милошевић.