Одбојкашица Жеље Рада Перовић на ширем списку за Олимпијаду

Зоран Терзић, први тренер женске сениорске репрезентације Србије, актуелног светског и двоструког узастопног европског првака и вицешампиона ОИ, саопштио је шири списак од 20 играчица за XXИИ Олимпијске игре у Токију. Међу 20 најбољих српских одбојкашица је и чланица лајковачког Железничара Рада Перовић, што је велико признање за ову младу спортисткињу и за ОК Железничар.
Одбојкашки турнир ће се одиграти од 25. јула до 8. августа у Аријаке арени у Токију. До почетка има још месец дана и остаје да видимо да ли ће кроз пријатељске утакмице Рада Перовић изборити место за наступ на Олимпијским играма, али и без обзира на то двомесечне припреме са репрезентацијом представљају огромно искуство за 21-годишњу првотимку Жеље.Рада од почетка маја тренира са светским звездама као што су Маја Огњеновић, Бранкица Михајловић, Тијана Бошковић, Милена Рашић, Ана Бјелица, Бјанка Буша и друге. У конкуренцији техничара, на позицији коју игра Перовић, су легендарни капитен репрезентације Маја Огњеновић, још једна интернационалка Слађана Мирковић и Ана Јакшић из ТЕНТ-а.
Подсећамо да су међу 16 одбојкашица које су наступале за репрезентацију Србије на управо завршеном турниру Лиге нација примачи Жеље Јована Миросављевић и Александра Узелац. Лајковачки клуб на овом такмичењу је представљао и скаут Лазар Табаковић, као члан стручног штаба репрезентације, а познато је и да је шеф стручног штаба нашег суперлигаша Бранко Ковачевић главни помоћник селектора Терзића.
На ширем списку селектора Зорана Терзића, од којих четири одбојкашице неће путовати у Токио, су:
ТЕХНИЧАРИ: МАЈА ОГЊЕНОВИЋ (ВАКИФБАНК ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), СЛАЂАНА МИРКОВИЋ (ЕЗАЧИБАШИ ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), АНА ЈАКШИЋ (ТЕНТ, ОБРЕНОВАЦ) И РАДА ПЕРОВИЋ (ЖЕЛЕЗНИЧАР, ЛАЈКОВАЦ).
КОРЕКТОРИ: ТИЈАНА БОШКОВИЋ (ЕЗАЧИБАШИ ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), АНА БЈЕЛИЦА (РАДОМКА РАДОМ, ПОЉСКА) И САРА ЦАРИЋ (ТЕНТ, ОБРЕНОВАЦ).
ЛИБЕРА: СИЛВИЈА ПОПОВИЋ (АЛБА БЛАЖ, РУМУНИЈА), ТЕОДОРА ПУШИЋ (ТАРГОВИШТЕ, РУМУНИЈА) И САЊА ЂУРЂЕВИЋ (УБ).
БЛОКЕРИ: МИЛЕНА РАШИЋ (ВАКИФБАНК ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), МИНА ПОПОВИЋ (СКАНДИЋИ, ИТАЛИЈА), МАЈА АЛЕКСИЋ (АЛБА БЛАЖ, РУМУНИЈА) И ЈОВАНА КОЦИЋ (АЛБА БЛАЖ, РУМУНИЈА).
ПРИМАЧИ: БРАНКИЦА МИХАЈЛОВИЋ (ФЕНЕРБАХЧЕ ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), БЈАНКА БУША (ФЕНЕРБАХЧЕ ИСТАНБУЛ, ТУРСКА), БОЈАНА МИЛЕНКОВИЋ (АЛБА БЛАЖ, РУМУНИЈА), ЈЕЛЕНА БЛАГОЈЕВИЋ (ЖЕШУВ, ПОЉСКА), КАТАРИНА ЛАЗОВИЋ (ЛОЂ, ПОЉСКА) И САРА ЛОЗО (АЛТАЈ, КАЗАХСТАН).