Одбојкашице победиле Инђију, у полуфиналу плеј-офа против Уба

После синоћних четвртфиналних утакмица познати су полуфинални парови плеј-офа за одбојкашице. То су Железничар-Уб и Јединство-Црвена звезда. Ове четири екипе победиле су своје противнике и у реванш утакмицама, а према очекивању најнеизвесније је било у Обреновцу.

Очигледна разлика у квалитету између Жеље и Инђије дошла је до изражаја и на вечерашњем гостовању: лајковачке одбојкашице су до тријумфа дошле прилично лако, резултатом 3:0 (25:13, 22:25, 25:18). Домаћа екипа нешто јачи отпор пружила је у другом сету, док је у трећем сету у финишу ублажила високу разлику коју је имао Железничар.

У саставу Бранка Ковачевића најефикаснија је била Јована Миросављевић са 18 поена, Олуић је освојила 13, Батинић 12, Савићевић 7, Антонијевић 6, Кутлешић 4, Зарић и Перовић по 1.

Противник Железничара у полуфиналу биће Уб, који је у мечу са доста преокрета победио ТЕНТ у Обреновцу са 3:2. Уб је добио први сет, наредна два ТЕНТ, затим су гошће изједначиле и врло сигурно добиле одлучујући пети период игре.

Без обзира што су Лајковчанке добиле Уб у свим мечевима ове сезоне, комшијски тим поседује изванредан квалитет и искуство, постепено подиже форму, тако да за предстојеће полуфиналне утакмице треба бити максимално спреман и концентрисан.

Црвена звезда је поново добила Партизан максималним резултатом, док је у Сремској Митровици Јединство препустило Срему један сет. Веома тешко је прогнозирати ко има веће шансе у полуфиналу између Звезде и Јединства, уз малу опаску да су Београђанке једине добиле Јединство у оба првенствена сусрета.