Одбојкашице победиле Партизан са 3:0

ОК Железничар је синоћ у земунској хали „Мастер“ савладао Партизан Сокербет са 3:0 (25-22, 28-26, 25-22). Екипа Бранка Ковачевића оправдала је улогу фаворита, али је Партизан пружио јак отпор, што донекле говори и резултат по сетовима. Пресудио је преокрет Жеље у другом сету, у којем је домаћи тим водио са 20-15, па 24-22 и није искористио две сет лопте, да би Лајковчанке овај период игре добиле на разлику. У првом и трећем сету Железничар је углавном имао предност и мирно их приводио крају.
Одличне су су свим сегментима игре биле Миросављевић и Узелац, уједно и најефикасније: Јована је освојила 18 поена, Александра 12. Поене за Жељу добиле су и Кнежевић 10, Милојевић 7, Антонијевић и Кутлешић по 4, Батинић 3 и Перовић 1. У тиму су биле и: Ивановић, Марковић, Савићевић, Вујовић и Зарић, док Милана Рајлић није играла на овом мечу.
У једном од дербија трећег кола Суперлиге Србије Јединство је на гостовању изненадило шампиона Уб и савладало га са максималних 3:0. У другом дербију Црвена звезда је победила ТЕНТ са 3:2. Узбудљиво је било и у преостала два сусрета, у којима су славили гостујући тимови: Спартак-Срем 2:3 и Клек-Инђија 2:3.
На челу табеле су Јединство и Црвена звезда са по три победе, с тим што екипа из Старе Пазове има знатно бољи сет количник. Следе Железничар и ТЕНТ са по две победе, колико имају и Уб и Инђија, али са два поена мање због сет количника.
У четвртом колу одбојкашице Жеље очекује тешко гостовање у Старој Пазови, а меч је најављен за 22. октобар.