Одбојкашице у четвртфиналу Купа Србије играју против Партизана

У просторијама Одбојкашког савеза Србије обављен je жреб за четвртфинале 56. Купа Србије 2021/2022. у конкуренцији одбојкашица. Железничар из Лајковца, актуелни освајач Купа Србије, играће у четвртфиналу против Партизан Сокербета.
У преосталим дуелима у конкуренцији одбојкашица састаће се Срем (Сремска Митровица) – ТЕНТ (Обреновац), Јединство (Стара Пазова) – Црвена звезда и Спартак (Суботица) – Уб. По извученим паровима може се закључити да је Жеља имао среће јер је избегао најјаче противнике. Већ у четвртфиналу се, рецимо, састају две водеће екипе Суперлиге Србије – Звезда и Јединство.Прве утакмице играће се 26. и 27. октобра, а друге 2. и 3. новембра. Спартак из Суботице и Уб ће први меч четвртфинала одиграти 9. или 10. новембра, а реванш меч 16. или 17. новембра, због учешћа у квалификацијама за Лигу шампиона.
По пропозицијама Купа Србије у четвртфиналу и полуфиналу се играју две утакмице. У случају да противници имају по једну победу, полуфиналисту или финалисту одређује бољи сет количник из одиграних утакмица, односно бољи поен количник из сваке утакмице појединачно, уколико је сет количник исти. У случају да се на овакав начин не може одредити полуфиналиста или финалиста, игра се додатни “златни сет”, који одређује коначног победника четвртфинала и полуфинала.