Oдбојкашице Уба у финалу после драматичног меча

Драматичан меч какав до сада није виђен у Спортској хали Лајковац и фантастичну одбојку, дакле све оне дражи какве врхунски спорт може да подари, пружиле су нам вечерас одбојкашице Жеље и Уба! Општи утисак је да је велика штета што само једна екипа може у финале, а гледаоци у хали и поред малих екрана осећали су се као да гледају „финале пре финала“. А све то је пратила велика жеља, мотивација, борбеност и пожртвованост са обе стране – дубоки наклон за обе екипе!

Дакле, у трећој одлучујућој утакмици полуфинала плеј-офа Суперлиге Србије, одбојкашице Уба су у лајковцу победиле Железничар са 3:2, по сетовима 25:22, 25:17, 14:25, 21:25 и 22:20. У саставу Жеље најефикаснија је била млада Александра Узелац са 24 поена, Јована Миросављевић је освојила 20, капитен Кутлешић 12, Батинић 10, Савићевић 8, Антонијевић и Ивановић по 3. У победничкој екипи највише поена освојиле су најискусније Ерић и Ранковић – по 17, Кецман 10, Глигорић 8, Медић 7 итд.

Веома сличан сценарио је био као у претходна два сусрета. Уб је кренуо сигурније, тако да је освојио прилично изједначен први сет, а затим знатно убедљивије други. Поново одбојкашице Жеље крећу са правом игром пуном жара од трећег сета, када је напокон кренуло и Јовану Миросављевић. Без обзира на значајно вођство током целог сета, вероватно је кључни поен у трећем сету освојила Барабара Батинић на 17:14 блокирајући Љиљу Ранковић, јер да су гошће освојиле поен примакле би се на два разлике. Овако је жеља повео са 18:14 и затим, уласком Раде Перовић на сервис, направио бриљантну серију од још седам поена за први освојени сет у мечу.

Деловало је да велики број грешака на почетку четвртог сета не слути на добро за домаћина. Ипак се играло поен за поен,  а онда је један дугачак поен освојила Кутлешић, а Миросављевић ас сервис, па је тако Жеља повео са три разлике. Бележимо и фантастично „кување“ Ане Антонијевић које није било једино на овој утакмици. До краја је Железничар одржао предност, уз доста трзавица, примицао се Уб на поен разлике, али су домаће одбојкашице сачувале концентрацију до краја.

Било је најпоштеније да тајбрек одлучи финалисту, али вероватно није очекивао такву резултатску клацкалицу! Жеља је почео са доста грешака, затим су се тимови смењивали у вођству до средине сета, а онда се играло поен за поен. Жеља није искористио три меч лопте, а Уб је искористио своју шесту.

Остаје жал што Жеља неће бити у прилици да се бори за титулу јер је то играма током целог првенства и првом позицијом на табели свакако заслужио, али је домаћа лига последњих пар година, захваљујући повратку многих наших интернационалки због пандемије, доста јака и није лако сваке године освајати трофеје. Осим тога, Жеља има неколико младих, изузетно талентованих одбојкашица које су се прекалиле ове године и сигурно да ће још пуно тога пружити док буду у Лајковцу. Првенствено се то односи на Миросављевић и  Узелац, али и на Савићевић, која је одиграла већи део вечерашњег меча, као и на Ивановић, којој је тренер Ковачевић указао поверење у првом делу сусрета, улазила је и Зарић. Генерално, лајковачки тим је доста млад, уз неколико искусних играчица, па када спомињемо искуство, крајње је време да истакнемо ветеранку Марину Вујовић, константну и поуздану, која је вечерас као либеро „покупила“ ко зна колико лопти.

На крају, да споменемо комплетан састав Железничара који је вечерас дао све од себе како би се пласирао у финале: Вања Ивановић, Тамара Марковић, Барбара Батинић, Александра Узелац, Ана Антонијевић, Аница Кутлешић, Јелена Олуић, Јована Миросављевић, Валерија Савићевић, Марина Вујовић, Николин Зарић и Рада Перовић.