Одбојкашице везале две победе на гостовањима

 

После два кола Суперлиге Србије на челу табеле су комшијске екипе Железничара и дебитанта Уба, са по шест бодова, колико има и ТЕНТ! Одбојкашице “Железничара” оправдале су улогу фаворита и победиле Партизан у Београду са 3:0 (25:16, 31:29, 28:26), али су Београђанке пружиле јак отпор што се може закључити по резултату у другом и трећем сету. Не треба заборавити да су црно-беле у првом колу пружиле изузетан отпор шампиону Визури и узеле им бод. Најефикасније у Жељи биле су Млађеновић са 21, Лукић са 20, Олуић са 12 и Савић са 9. Поене су још уписале: Кутлешић 3, Гајић 2, Лазаревић 1 и Василева 1. Треба истаћи да је лајковачки суперлигаш обе победе остварио на гостовањима.

У првом сету екипе су се смењивале у вођству до 10:10, а преокрет су донеле врло расположена Млађеновићева и блокови Олуићеве тако да је после 17:12 било јасно да ће Лајковчанкама припасти први сет. Најдрамтичнији је био други део утакмице у којем су домаће диктирале игру и водиле са 15:10, али је тандем Кутлешић-Млађеновић донео изједначење 16:16. Прву сет-меч лопту пропустиле су наше одбојкашице, а затим још неколико да би Млађеновићева и Олуићева донеле одлучујуће поене за 31:29. Трећи сет је ишао обрнутим сценаријом: водио је Жеља, али је Партизан сустигао средином меча, до краја сета играло се на поен, да би Николина Лукић ас сревисом ставила тачку на сусрет.

Убљанке су у четвртак пред ТВ камерама савладале Клек са максималних 3:0. У последњим мечевима кола резултати су: ТЕНТ-Спартак 3:0 и Визура-Динамо 3:0. У трећем колу, које ће се играти 12. октобра, Железничар ће напокон бити домаћин, а у госте долази увек неугодна Црвена звезда. У осталим мечевима састају се: Динамо-Партизан, Јединство-Уб, Спартак-Визура и Клек-ТЕНТ.