Одбојкашице Железничара изједначиле у плеј-офу

Одбојкашице Железничара су се вечерас у Лајковцу реванширале Црвеној Звезди за пораз у првој утакмици, победивши са 3:0 (25:23, 25:20, 25:23). Без обзира на висок резултат, требало је пуно труда да се у тврдој утакмици два велика ривала, са доста преокрета, сваки сет доведе до краја. Жеља је ипак био бољи у блоку, нападу и ас сервисима, у скоро свим сегментима игре. Одлично су вечерас играле Аница Кутлешић и капитен Ивана Лазаревић, Млађеновић и Савић (поготово у блоку) стандардно добре, Спасенићева је враћала и немогуће лопте, док је Мирјана Мусулин изванредно водила тим – у правим тренуцима је узимала тајм-аут и разгиграла довољан број својих одбојкашица. Најефикасније су биле Кутлешић са 11, Станимировић 10, Савић и Млађеновић по девет поена. Код Звезде двоцифрена је била само Милица Тасић са 10 поена. У другом полуфиналу Јединство је узвратило брејк и савладало Визуру у Руми са 3:2. Треће утакмице се играју 12. априла, сусрет Звезде и Железничара у СЦ Вождовац почиње у 18 сати.

У првом сету изједначена и помало нервозна игра са обе стране. Играло се поен за поен, Жеља није успевао да се одлепи више од 2-3 поена па би гошће то брзо стизале. Постепено су Београђанке преузимале иницијативу, водиле су са 19:17, када је Мирјана Мусулин узела тајмаут да би посаветовала своје играчице. Међутим, повеле су гошће са 21:17, Жеља смањује на 21:20 добрим сервисом, блоком Маје Савић и кувањем Иване Лазаревић. Грешком гошћи Жеља је повео са 22:21, онда преокрет 23:22 уласком младе Милуновић, која је затим погрешила из сервиса за изједначење Жеље. Одличан сервис Иване Лазаревић и конфузија у редовима Звезде после тога донела је сет лопту Жељи и онда још један фантастичан сервис капитена и 25:23. Ивана је и као дизач одиграла први сет без грешке.

Други сет је опет у почетку био изједначен, а онда је Жеља повео са 7:4, па 11:6, па 15:8. У том периоду све је функционисало у тиму Жеље, а лоше су играле кључне играчице Црвене звезде: Стијепић, Тасић, Вучићевић. Међутим, уласком младе Таубнер и серије њених добрих сервиса Београђанке су смањиле на 16:13, чак и повеле после девет узастопних поена. Мусулин у правим тренуцима узима тајмаут, уводи Сару Ранковић и Николину Лукић, прорадио је блок Жеље и поготово је добро играла Аница Кутлешић, тако да је наш тим повео са 23:19 и сет довршио са 25:20.

Опет исти почетак трећег сета све негде до средине када је Звезда први пут повела са три поена разлике – 15:12. Онда се играла јака одбојка на два поена разлике за Звезду, па и три, да би добром игром Кутлешићеве и онда страховитим смечом Млађеновићеве смањен резултат на 19:18. На 21:19 за гошће ас капитена Иване Лазаревић, па још један одличан сервис и после размене напада Станимировић смечом за 22:20. После тајмаута тренера Владисављева Звезда добија три поена заредом за 22:23. Мусулин узима тајмаут и одмах изједначење. Таубнер погађа мрежу, Жеља има меч лопту, сервира Станимировић, а тачку на меч ставља Ивана Лазаревић одличним блоком.