Oдбојкашице Железничара стартовале победом у Зрењанину

У првом колу Суперлиге Банка Поштанска штедионица одбојкашице Железничара савладале су Клек у Зрењанину са 3:0, по сетовима 25:23, 25:20 и 25:18. Лајковчанке су оправдале улогу фаворита, мада су Зрењанинке пружиле добар отпор. Најефикасније у саставу Жеље биле су искусне Рајлић и Батинић са по 15 поена и Маја Савић са 10. Добар допринос дале су Миросављевић и Кутлешић са по седам поена, док је Перовић уписала три.
У дербију кола ТЕНТ је после велике борбе добио Јединство у Старој Пазови са 3:0, Уб на свом паркету савладао Спартак са максималних 3:0, као и новајлија Срем екипу Београда. Једини сет освојио је Партизан против Црвене звезде.
У другом колу, већ у петак од 19 часова Железничар дочекује Уб. Иако је тек почетак првенства, сасвим сигурно је у питању велики дерби јер се састају вероватно два најјача састава у Србији. Обе екипе су се знатно појачале овог лета, тако да ћемо у току сезоне уживати у одличној женској одбојци и сударима два комшијска тима.
У осталим утакмицама другог кола састају се: Црвена звезда – ТЕНТ, Београд – Јединство (СП), Спартак – Срем (СМ) и Партизан – Клек.