Одбојкашки спектакл у Лајковцу – долази турски Езачибаши

У шеснаестини финала Купа ЦЕВ актуелни освајач Купа Србије лајковачки Железничар дочекује једну од најбољих европских екипа Езачибаши из Истанбула, за коју играју српске репрезентативке Маја Огњеновић и Тијана Бошковић. Утакмица у Спортској хали Лајковац игра се у среду 17. новембра од 19 часова, уз пренос на ТВ Арена Спорт 1.
Реванш утакмица је заказана за среду 24. новембар од 17 часова по нашем времену, у Истанбулу. Tурски тим је велики фаворит у овом двомечу, али ће такав противник сигурно бити сјајна мотивација за девојке из Железничара, које у домаћем првенству и купу нижу победе. Очекује се да ће атрактивни противник, као и наше Маја Огњеновић и Тијана Бошковић, привући љубитеље одбојке из Лајковца и околних градова.
Езачибаши има две титуле клупског првака света и једну Лигу Европе, уз више учешћа на фајнал фору, 16 титула шампиона Турске и девет трофеја националног купа. Тренутно је трећи у турском првенству са седам победа из девет мечева. Уз Вакифбанк и Фенербахче представља велику тројку женске одбојке у Турској.