Одличан концерт Жељка Васића

На изузетно пријатну ноћ у Лајковцу веома лепо је „легла“ мелодична музика Жељка Васића, једног од најквалитетнијих поп певача на нашим просторима. Са својим пратећим бендом састављеним од студијских музичара направио је лепу атмосферу за око хиљаду посетилаца концерта из Лајковца и околних места.

Жељко Васић је синоћ први пут наступао у Лајковцу и о томе је пре свирке рекао:

– С обзиром да први пут наступам у Лајковцу мораћу да кренем од почетка, од онога што сам снимио давно и од неких мојих ранијих хитова. А почео сам са песмом „Жена као ти“ давне 2000. године, тако да има материјала за упознавање. После двогодишње паузе због епидемије короне, за мене ће ово лето бити веома радно. Завршио сам одмор с породицом почетком лета јер сам знао да су ми термини попуњени све до октобра, обилазимо и Србију и регион. Сутра сам у Алексинцу, наредне недеље следе Златибор, Ниш, Бор итд. Наравно да је корона утицала на нас, али и на друге професије, на све грађане, тако да не бих стављао акценат на певаче, има људи који су били погођенији.

На питање новинара како види нову поп сцену у Србији, као већ афирмисан певач, условно речено из старе гарде, Васић је одговорио:

– Суштински се ствари мењају. Колико сам могао да увидим, отприлике на 10 година иде смена музичког правца, модернизује се, некада то буде горе, а некад боље, то већ време мора да покаже – да ли оно што раде данашњи клинци вреди. Мислим да је то много плитко: танки су им текстови, поруке такође…

Концерт Жељка Васића је професионално одрађен и трајао је пуна два сата. Као предгрупа публику је загрејао домаћи дуо „Лакустик бенд“ (Јелена и Паја) извођењем наших и страних хитова.