Одлична одбојка у мечу Железничара и Уба

Изванредну одбојку већ на старту првенства приказале су синоћ две сјајне одбојкашке екипе Железничара и Уба. Гошће, актуелне победнице Купа Србије, веома појачане пред ову сезону, контролисале су утакмицу и победиле са 3:1 (25:16, 23:25, 25:16, 25:21). У редовима Железничара осетио се и умор јер је тим Бранка Ковачевића за шест дана одиграо четири утакмице, од чега две са фантастичном турском екипом Турк Јова Холари у финалу Балканског купа.
На страни Уба познати тренер Маријана Боричић и одбојкашице попут Љиљане Ранковић, Јелене Вулин, Александре Глигорић, Софије Медић и других, а на другој репрезентативни тренер Бранко Ковачевић са Мајом Савић, Миланом Рајлић, Барбаром Батинић, Јованом Миросављевић, младом Александром Узелац и другим квалитетним играчицама – довољно за праву одбојкашку фешту и велики ривалитет који ће трајати целе сезоне 2020/21.
Тешко је било шта издвојити у судару два тако квалитетна тима, можда је и рано за закључке јер смо на почетку дугог првенства, али можда треба рећи да су у овом тренутку Убљанке биле боље и сигурније у већем делу меча, а да су Ранковић и Вулин донеле превагу у нападу. Код Жеље поени су били равномерно распоређени, с тим што су најефикасније биле Рајлић, Перовић, Кутлешић и Батинић, уз одличну игру у пољу Перовић и Батинић, блокаде Маје Савић, добар допринос петнаестогодишње Узелац. У редовима Уба по поенима доминирале су Љиљана Ранковић са 21 поеном (поготово убедљива у четвртом сету) и Јелена Вулин са 20, док је Глигорић уписала 12, а Медић 8 поена.
Резултати осталих утакмица другог кола: Црвена звезда – ТЕНТ 0:3, Београд – Јединство (СП) 1:3, Спартак – Срем (СМ) 0:3 и Партизан – Клек 3:2. По две победе имају Срем, ТЕНТ и УБ, а по једну Железничар, Јединство и Црвена звезда.
У трећем колу, које се игра већ 20. и 21. септембра, у понедељак од 19.30 часова Железничар гостује тиму Срема из Сремске Митровице. Срем је новалјија у Суперлиги и најпријатније изненађење на почетку првенства са обе победе. У осталим мечевима састају се: ТЕНТ – Београд, Јединство – Спартак, Уб – Партизан и Клек – Црвена звезда.