Одлуке са 16. седнице Општинског већа

На 16. седници Општинског већа размотрени су предлози Стручне комисије за одобравање програма у области спорта за одобравање програма Стонотениског клуба Железничар и ФК Рубрибреза за 2021. годину. Верификовано је неколико раније донете одлуке и размотрени захтеви и жалбе привредних субјеката и грађана.
Председник Андрија Живковић је после седнице прокоментарисао најбитније одлуке:-У погледу инвестиција и радова у нашој општини најзначајнија је одлука да лајковачко комунално предузеће по њиховој редовној цени напуни затворени базен, што је пре неки дан и учињено. У току је технички пријем објекта, очекујемо да наредних недеља надлежне службе дају своје мишљење, пре свега противпожарци из Ваљева. То је потребно да бисмо могли да уђемо у процедуру за добијање употребне дозволе. На општини Лајковац је да наредних дана, надам се до предстојећих празника, објавимо тендер за одржавање базена, за напајање електричном енергијом и грејање и да се то заврши у потребним роковима, надам се за месец-два. Објекат је потпуно завршен, котларница и партерно уређење, остали су само технички детаљи, тако да смо све ближи отварању базена.
Додела средстава за ФК Рубрибреза се провлачи на неколико седница Општинског већа, а по том питању председник Живковић је био категоричан:
-Имали смо предлог стручне комисије да се ФК Рубрибреза одобри 1,5 милион динара. Општинско веће је одлучило да је то противзаконито јер је поменути клуб кажњен одузимање девет бодова због намештања утакмице. Јавност треба да зна да не постоје двоструки аршини код поступања према клубовима, већ се поступа по закону. Надам се да у будућности лајковачки клубови неће учествовати у намештању реултата јер то баца мрљу на лајковачки спорт и нашу варош. То не доводи у проблем само спортске клубове него и комисију за спорт и Веће.
Председник општине је најавио ребаланс буџета у јуну, након чега ће уследити реализација пројеката за другу половину годину:
-Ребалансом буџета ћемо издвојити новац за две битне ствари, а пре свега за изградњу Сеоске куће у Пепељевцу, на шта се чека преко десет година. Пепељевац то заслужује, мештани и фудбалски клуб. У другој половини године доћи ће на ред и уређење простора код аутобуске станице, испред силоса и простор некадашње колоније. На том простору биће урађен паркинг, са пратећим мобилијаром и расветом. Добијени су и услови од Железница Србије јер цео простор припада њима, а то је до сада кочило уређење споменуте локације.