Одржана 120. седница Градског већа

Дневни ред 120. седнице Општинског већа садржао је осам тачака, од којих су се најважније односиле на оправданост коришћења буџетске резерве. У изјави за медије након седнице већа председник општине Андрија Живковић је рекао:

-Током ове седнице издвојиле су се две тачке које се односе на оправданост употребе буџетске резерве. Разлог томе је што ми још увек нисмо имали ребаланс буџета, што очекујемо да ће се десити у првим јесењим данима, након конститутивне седнице Скупштине. Због епидемије КОВИД – 19 морали смо да користимо текућу буџетску резерву. Такође, због високих температура повећана је потрошња воде и потреба ангажовања цистерни са водом, новац смо у ту сврху преусмерили у комунално предузеће “Градска чистоћа”. Веће је дало сагласност на један мини пакет одлука, које су се односиле на спорт, заправо на фудбалске клубове који су у међувремену ушли у виши ранг такмичења. Реч је о ФК Железничар, ФК Стрмово и ФК Ратковац, којима је дозвољено да измене планове и програме својих клубова, управо због тога што су променили ранг такмичења.

У циљу лакшег и ефикаснијег поштовања свих мера које су на снази у борби против КОВИД – 19 и ова седница Већа одржана је у великој сали Градске куће.