Одржана 38. седница Општинског већа

Данашња седница Општинског већа Лајковца, 38. по реду, била је у знаку измена и допуна неколико одлука општинских одлука везаних за урбанизам, комуналне делатности и инфраструктуру, затим верификације одлука са телефонских седница, као и припрема за градску славу.

У изјави за медије по завршетку седнице од 15 тачака дневног реда заменик председника општине Обрад Милутиновић је, пре свега, издвојио Друге измене Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за насељено место Лајковац.

„У питању је проширени обухват, локација 5, некадашњи спортско-рекреативни комплекс биће преименован у простор за становање, као и локација 6 – улица Петра Бојовића и будућа обилазница на државном путу ИБ реда 27 – ради се пренамена пољопривредног у грађевинско земљиште.

С обзиром на то да је општина Лајковац иступила из Заједничког правобранилаштва, на дневном реду је била тачка везана за измену Статута општине Лајковац, у делу који се односи на правобранилаштво, где се у члану 85 наводи да те послове обавља Заједничко правобранилаштво општина Лајковац и Љиг са седиштем у Лајковцу. По овом питању била је организована и Јавна расправа 12. јула, а заинтересованих није било.

Одлука о другим изменама и допунама Одлуке о јавним и некатегорисаним путевима на територији општионе Лајковац доноси промене у члановима 48. и 54, који се односе на одржавање граница парцела,  тзв. обала. Уведене су казне од 10.000 за физичка и 50.000 динара за правна лица за неодржавање обала.“

На данашњој седници верификовано је и Решење о образовању Организационог одбора за манифестацију „Дани Лајковца“ и обележавање градске славе Огњене Марије, који чине: Милутин Ранковић, Биљана Богдановић, др Јованка Гомилановић, Томислав Цветиновић и Мира Табић.

До наредне седнице Скупштине општине, планиране за следећу недељу, биће бар још једна седница Већа. Један од разлога је комплетирање документације за регистрацију Заједничког правобранилаштва општина Лајковац и Љиг, што се очекује до петка, рекао је Милутиновић.