Одржана још једна седница Општинског већа

На 34. седници Општинског већа општине Лајковац, која је била једна у низу припремних за предстојеће мартовско заседање локалног парламента, заказанo за 30. Март, на дневном реду нашло се десет тачака. Након седнице Већа председник општине Андрија Живковић је, поред најважнијих одлука које су усвојене, говорио и о предстојећем заседању локалног парламента, као и бројним радовима који обележавају почетак грађевинске сезоне и прву половину године првенствено:

– Средином идуће седмице је редовна седница скупштине, па у том контексту је махом било и ово заседање. Мислим првенствено на сет одлука које се везују за комунално – стамбене, грађевинске и урбанистичке послове, који ће ићи на наредну скупштину. Након седнице скупштине следи припрема првог ребаланса буџета, који ће у зависности од тих одлука бити или нешто раније или уобичајено време у јуну. Оно што нас сигурно очекује у наредним данима јесте подела аутоседишта за све бебе које су рођене у 2021. години на територији општине Лајковац, уз све услове које су породице морале да испуне. Очекујемо, да у другој половини године интензивирамо радове које смо планирали за ову календарску годину. Оно што ће обележити прву половину ове године јесте почетак радова на изградњи Сеоске куће у Пепељевцу. Радови су уговорени ових дана, а почетак радова ће уследити највероватније већ у петак. Дакле, оно што смо планирали протеклих година, ево коначно и реализујемо.  Ако, пре свега временске прилике дозволе и уговор се потпише у наредним данима већ до краја наредне седмице можемо да очекујемо почетак радова на изградњи Сеоске куће у Пепељевцу. Такође, очекује нас и да у наредним данима крене и друга фаза изградње фекалне канализације у склопу пројекта „Чиста Србија“. У првој фази овог пројекта урађена је канализација у насељеном месту Рубрибреза, друга фаза јесте изградња канализације за насељено место и потпуна реконструкција постојећег постројења у Лајковцу. Надам се, да ће у  наредним месецима кренути и трећа фаза –  изградња фекалне канализације и изградња новог постројења за насељено место  Боговађа.

Већина усвојених одлука на овој седници већа добиће своју коначну верификацију у среду, на предстојећој седници локалног парламента.