Одржана конференција за новинаре поводом финала Купа Србије

У београдском хотелу “М” јуче је одржана конференција за новинаре поводом финала Купа Србије 2021/2022. у обе конкуренције. Са представницима медија су разговарали капитени и тренери све четири екипе: Аница Кутлешић и Бранко Ковачевић из Железничара из Лајковца, Бојана Дрча и Милан Гршић из Црвене звезде, Алекса Поломац и Драган Бонић из Младог радника из Пожаревца и Лазар Мариновић и Бојан Јанић из Партизан Сокербета.

У Хали спортова у Лајковцу, у недељу, 6. марта, играће Партизан Сокербет и Млади радник из Пожаревца у финалу 57. Купа Србије 2021/2022. у конкуренцији одбојкаша од 16.30 часова, док ће у финалу 56. Купа Србије 2021/2022. у конкуренцији одбојкашица играти Железничар из Лајковца и Црвена звезда од 19.00 часова. Обе утакмице директно ће преносити РТС 2.

Шеф стручног штаба Железничара Бранко Ковачевић је изјавио: „Пре свега, сигуран сам да ће бити одлична организација у Лајковцу, да ће бити пуна хала и права одбојкашка атмосфера. Очекујем од свих екипа да ће пружити свој максимум. Што се тиче женског финала, сигуран сам да су то у овом тренутку две најквалитетније екипе у земљи, да ће утакмица бити квалитетна и неизвесна, а свакако очекујем и нашу победу.“

Млади тренер Црвене звезде Милан Гршић је на конференцији за новинаре рекао: „ Радује нас чињеница да је Црвена звезда опет у прилици да игра утакмицу која доноси трофеј. Убеђени смо да ћемо пружити максимум и да ће атмосфера у хали у Лајковцу бити изванредна. Мислим да ће то бити велика инспирација за наше играчице, да пред публиком попунимо ризницу у нашој трофејној сали. Надамо се победи, наравно.“

Аница Кутлешић, капитен Железничара, рекла је овом приликом: „Мени је ово пето финале, очекујем да ће бити одлична утакмица и потрудићемо се да дамо све од себе.“ Њена колегиница Бојанаа Дрча из Црвене звезде каже: „Очекујемо тешку и неизвесну утакмицу, пре свега занимљиву, али верујем у своју екипу, верујем да ће свака од нас дати максимум на терену и да ћемо успети да трофеј вратимо у Београд“.

Црвена звезда је рекордер по броју трофеја у Купу у конкуренцији одбојкашица са 17 титула, док је Железничар до сада освојио 3 трофеја, у сезонама 2017/18, 2018/19 и 2020/21. Дакле, Жеља брани трофеј освојен прошле године, а подсећамо да је лајковачки тим био и победник Суперкупа.

Партизан Сокербет је седам пута био победник Купа, док је Млади радник из Пожаревца до сада играо три пута у финалу (2007, 2012. и 2016.), али нема још ниједну титулу.

Фото: Одбојкашки савез Србије оссрб.орг