Одржана лајковачка Бициклијада

У недељу је одржана традиционална Бициклијада под покровотељством Општине Лајковац, а у организацији Канцеларије за младе општине Лајковац и ПСД “Ћира”. Око 130 учесника окретало је педале на стази дугој 28 километара, на релацији Лајковац – Маркова Црква – Лајковац. Међу учесницима највише је било најмлађих, а на стази су се нашле и комплетне породице. Изостало је једино организовано учешће школа. Да све протекне у најбољем реду, побринула су се бројна лајковачка јавна предузећа и установе. Учесници манифестације су у Маркову Цркву стигли на беспрекорно припремљен и очишћен терен, који је уредила „Градска чистоћа“.

У име организатора ове лепе манифестације Владан Јаковљевић је изјавио:

-То је оно што увек истичем, да заједно можемо много више. Велико ангажовање ЈП „Градска чистоћа“ Лајковац на уређењу комплекса у Марковој Цркви и довоз цистерне са водом, Полицијска станица Лајковац беспрекорно је урадила свој посао око пратње учесника, особље Дома здравља било је на висини задатка. Спортски савез општине Лајковац поклонио је два ваучера по 5000 динара за куповину спортске опреме за најмлађе учеснике, а то су Јевтић (4 године) и Ивановић (8 година). Деци су обезбеђени сендвичи, сокови и флаширана вода). Чланови планинарског друштва као и увек расположени и на висини задатка. Ту је и Културни центар „Хадџи Рувим“ и наш Буца који се побринуо за музику.

Комби фирме “Ива Аграр” био је у пратњи за превоз неисправних бицикли, као и Ђоле из Ћелија. Учествовала је и група деце из Лазаревца. Приметно је било учешће породица са малом децом. Осим вожње бицикла, у Марковој Цркви је организовано дружење, као и спортске игре: бацање камена са рамена, фудбал, кошарка и одбојка.