Одржани избори за савете месних заједница

Избори за чланове савета месних заједница на територији општине Лајковац спроведени су успешно у недељу 18. априла, а већ наредног дана Општинска изборна комисија усвојила је Записник о спроведеним изборима и утврђеним резултатима за чланове савета месних заједница. Тиме су резултати спроведених избора озваничени.
Избори за чланове Савета месне заједнице Доњи Лајковац биће поновљени 9. маја, јер је један од кандидата са листе у тој месној заједници преминуо непосредно пред одржавање избора.
Излазност је била на сличном нивоу као и код свих претходних избора за савете месних заједница – око 20%.По спроведеним изборима и проглашеним резултатима председник општине Лајковац Андрија Живковић је изјавио:
-Чињеница је да су грађани општине Лајковац препознали политику и општине Лајковац и председника Александра Вучића, као и Српске напредне странке у Лајковцу и на нивоу Србије, тако да су опет дали апсолутну подршку СН. Свих 116 кандидата у 17 месних заједница које је подржала СНС прошло је и добило скоро 100% гласова. Надам се још бољем раду и функционисању савета месних заједница на нашој територији, тако да заједничким снагама и удружено, њиховим предлозима и саветима, у неком будућем периоду у свим месним заједницама урадимо оно што је у претходном периоду недостајало.
Већ током ове седмице састаће се већина новоизабраних чланова савета месних заједница, како би изабрали председнике и што пре прионули на посао.

ИЗВЕШТАЈ О РЕЗУЛТАТИМА ИЗБОРА ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ОДРЖАНИХ 18.04.2021.