ОК Железничар победник међународног турнира у Марибору

У склопу припрема за нову сезону одбојкашице лајковачког Железничара учествовале су претходна три дана на врло јаком међународном турниру у Марибору. Уз домаћина, екипу Нова КМБ Браник, учествовали су швајцарски Волеро Цирих, мађарски Вашаш и Железничар.
Лајковчанке су мечеве против домаћина и Волеро Цириха, које предводи некадашњи тренер Жеље Светлана Илић, добиле максималним резултатом, да би вечерас савладале Вашаш са 3:1 (25-22, 25-21, 21-25, 25-20. Најефикасније су биле Јована Кнежевић (екс Јовичић) са 25 и Јована Миросављевић са 20, док је Батинић уписала 13, а Кутлешић 11 поена. Уз повратника Јовану Кнежевић, играла су и овогодишња појачања: Милојевић, Савићевић и Антонијевић.
После утакмице са Вашашом, нашој екипи је уручен и победнички пехар. Убрзо после освајања сребрне медаље на Европском првенству у Београду, тим је са клупе предводио Бранко Ковачевић, први помоћник селектора Терзића.
Турнир у Марибору свакако је био важан тест пред нову сезону и представља велико охрабрење пред наступе Железничара у Суперкупу, Суперлиги и ЦЕВ купу.