Општина Лајковац не одустаје од субвенција за енегетску ефикасност

Ове године Република Србија је, преко Министарства рударства и енергетике, први пут расписала Конкурс за субвенционисање мера за повећање енергетске ефикасности. У питању је Програм енергетске санације стамбених зграда, станова и породичних кућа. Субвенције је добило 67 градова и општина, међу њима није Лајковац, док је из Колубарског округа прошло само Ваљево.Тим поводом председник Андрија Живковић каже:
– Држава грађанима од ове године субвенционише замену столарије и прелазак на грејање чистијим енергентима, а тај процес ће трајати неколико година. Конкурс ће бити и следеће године, а буџет и ресорног министарства и наш локални биће већи. Општина Лајковац ће одобрити више средстава него што је планирала за ову годину и надам се да ће нам средства на следећем конкурсу бити одобрена. Ми свакако нисмо одустали од читавог пројекта, учествоваћемо на следећем конкурсу, а сви заинтересовани нека прате информације везане за наредни конкурс.
Субвенционисање мера за повећање енергетске ефикасности спроведено је као пилот пројекат, али је најављено да ће следеће године за ову намену бити издвојено више новца, чак 100 милиона евра.