Општина уручила 58 аутоседишта за бебе

У циљу безбедности деце у саобраћају и као мера популационе политике, у Градској кући је седми пут организована традиционална подела бесплатних аутоседишта родитељима беба са подручја општине Лајковац рођених у претходних годину дана. По реализованом јавном конкурсу, подељено је 58 седишта укупне вредности 600 хиљада динара.

Као и ранијих година, средства су обезбеђена из буџета општине Лајковац, преко Савета за безбедност саобраћаја, а слила су се од новчаних казни наплаћених за саобраћајне прекршаје на територији општине Лајковац. Сваке године се део тих средстава одваја управо за набавку аутоседишта, ради побољшања безбедности у саобраћају најмлађих житеље лајковачке општине.

На основу Јавног конкурса за расподелу буџетских средстава Општине Лајковац за 2023. годину за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима Општине Лајковац опредељено је око 600.000 динара за набавку безбедносних аутоседишта за новорођене бебе у 2022/2023. години.

Након поздравне речи, честитки и кратког обраћања присутнима аутоседишта је уручио заменик председника општине Обрад Милутиновић:

“Желим да ови малишани што пре порасту, заснују своје породице, буду срећни и весели. Надам се да срећи њихових родитеља нема краја, обзиром да су добили новог члана породице, а да ће са њима у игри уживати и баке и деке. Аутоседишта су обезбеђена из општинског Фонда за безбедност саобраћаја, а овом акцијом ми смо на неки начин заштитили најмлађе и спречили страдања најмлађих учесника у саобраћају.”

Тридесетогодишња Бојана је након преузимања аутоседишта за своју прву бебу рекла, да је ово један веома леп гест од општине и нагласила је да свака помоћ породицама добро дође, посебно по рођењу бебе. Драган Радивојевић из Ћелија, који је други пут постао тата, упутио је све похвале локалној самоуправи за ову акцију јер је ово велика помоћ општине Лајковац за све младе родитеље.

Већина родитеља је дошла са бебама у Градску кућу, а многи су повели и старију децу, тако да је атмосфера у Градској кући приликом расподеле аутоседишта била заиста дивна. Намера је и да се уведе новина у виду набавке колица за бебе, што би представљало додатно растерећење за родитеље и нови подстицај за повећање наталитета у општини Лајковац.