Општинско веће о кадровским променама

У Лајковцу је данас одржана четврта по реду у новом сазиву седница Општинског већа, са 17 тачака дневног реда. Седница је протекла у знаку кадровских промена, пакета одлука које се односе на стопу пореза у наредној години, као и поверавања одржавање јавне расвете комуналном предузећу.
Председник општине Лајковац Андрија Живковић у изјави за медије непосредно након седнице осврнуо се на актуелне кадровске промене:
-Усвојена је нова систематизација, тако да већ од данас општина Лајковац ће имати интерног ревизора. То ће бити Татијана Панић, досадашњи шеф буџета, а на место шефа буџета општине Лајковац долази такође радник Општинске управе, која је радила на пословима финансија, Андријана Ђогић, такође дипломирани економиста. Следећа промена јесте поднета оставка из личних разлога Живорада Бојичића, досадашњег начелника Општинске управе. Захваљујем му се на досадашњој сарадњи и на свему што је учинио за општину Лајковац. Он ће од данас вршити функцију помоћника председника општине за правна питања, а на место в.д. начелника Општинске управе општине Лајковац постављена је Мирјана Ђаковић, дипломирани правник, запослена и до сада у Општинској управи.
Након констатовања оставке досадашњег начелника, дипл. правник Живорад Бојичић захвалио се свима на досадашњој сарадњи, пожелео успех у раду новом начелнику и изразио наду у успешан рад на новој активности у будућем раду.
Што се тиче осталих одлука које су обележиле данашње заседање локалног парламента, најбитнија је свакако да ће стопа пореза за следећу годину остати на овогодишњем нивоу, нагласио је председник Живковић:
-Оно што интересује грађане наше општине и што је јако битно, јесте сет тачака које се односе на порез за наредну годину. Ми смо одлучили да, због целе ситуације због вируса корона и тешке финансијске ситуације, све што је везано за порез у наредној години остане на истом нивоу, тако да неће бити никаквог повећања.
Одржавање јавне расвете поверено је лајковачком комуналном предузећу, а намера је да се управо ЈП “Градска чистоћа” повери и одржавање свих некатегорисаних путева на територији општине Лајковац, рекао је председник општине Андтија Живковић:
-У наредном периоду одржавање јавне расвете ће припасти нашем комуналном предузећу и надам се да ће то бити ефикасније него што је било до сад. Размишљаћемо да већ почетком следеће године нашем комуналном предузећу поверимо још једну делатност, а то је одржавање свих некатегорисаних путева на територији општине Лајковац како би и та делатност била још ефикаснија.
С обзиром да је ФК “Пролетер” из Бајевца ушао у виши ранг такмичења, одвојена су средства из буџета за спорт како би клуб могао да настави такмичење у овој календарској години.
Већина одлука са данашње седнице су припремне одлуке за наредно заседање локалног парламента, које ће бити одржано крајем новембра.