Основци из Јабучја успешни на такмичењима из математике и хемије

На Општинском такмичењу из математике одржаном у Лајковцу 28. фебруара такмичили су се ученици од трећег до осмог разреда. Представници Основне школе “Димитрије Туцовић” Јабучје постигли су завидне резултате.
У првом циклусу резултати су следећи: ученик трећег разреда Војин Радовановић освојио је треће место, док су Огњен Радибратовић и Филип Лазић добили похвале. Лазар Јаковљевић, ученик четвртог разреда, освојио је треће место. Ученици првог циклуса немају право такмичења на следећем нивоу.
Што се тиче ученика другог циклуса, постигнути су следећи резултати: Теодора Бајић из петог разреда освојила је прво место, Лана Ивановић из шестог такође прво место, из седмог разреда Јована Милосављевић је освојила прво место, а Вељко Бабић друго, док је Тамара Бајић из осмог разреда освојила друго место.
На Окружно такмичење из математике пласирале су се: Теодора Бајић, пети разред; Лана Ивановић, шести разред и Јована Милосављевић, седми разред.
Ученике су припремале учитељице Сузана Тасић и Миланка Лукић, као и предметне наставнице Марија Марић и Светлана Миливојевић.
На Општинском такмичењу из хемије одржаном у Лајковцу 6. марта прво место у конкуренцији седмог разреда заузела је ученица Јована Милосављевић, док је треће место припало Кристини Миљанић. На Окружно такмичење из хемије пласирала се Јована Милосављевић. Предметна наставница је Јасмина Ковачевић.