Петарда Жеље, реми Стрмова против лидера

Дуго очекивана убедљива игра и победа фудбалера Железничара! У 15. колу Колубарско-мачванске зоне Жеља је данас испрашио Борац из Лешнице са 5:0 (3:0). Стрелци су били: Торбица у 7, Томић у 14, 30 (једанаестерац) и 70, а Гајић у 78. минуту. Резултата је могао бити и убедљивији да је Торбица реализовао још један пенал.

Две победе у два кола резултат је који даје наду да ће најстарији и најугледнији лајковачки фудбалски клуб обезбедити опстанак у зонском рангу. Поготово што треба имати у виду да ће се у пролећном делу играти само 12 кола и да ће Железничар једном бити слободан.

Стрмово 1968 је гостовало лидеру, екипи Будућност Крушика, и освојило један бод. Највећи део утакмице играо се на средини терена, уз врло мало шанси за поготке. Добру шансу имало је Стрмово у 70. минуту када Дуњић у казненом простору Ваљеваца замало није успео да обиђе голмана Милинковића, који му је ипак скинуо лопту са ноге. Будућност Крушик је правила притисак у завршници сусрета, али су борбени фудбалери Стрмова успели да сачувају своју мрежу.

Задругар је био слободан у овом колу јер је требало да се састане са Слогом из Богосавца, која је иступила из такмичења. Због тога се пролећни део игра са непарним бројем клубова – 13, па ће у сваком колу један тим бити слободан.

После 15 одиграних кола (а 14 признатих) Задругар је на седмом месту са 18 бодова, Железничар на претпоследњем са 11, а Стрмово на последњем са 10 бодова.

Наредног викенда се састају Стрмово и Железничар, док Задругар дочекује Јединство из Владимираца.