Победа одбојкашица против Београда

У петом колу Суперлиге Србије за одбојкашице лајковачки Железничар синоћ је на гостовању савладао екипу Београда са 3:2 (25:19, 20:25, 25:16, 25:21, 15:7) и освојио два бода. Тим Мирјане Мусулин до победе је дошао теже него што се очекивало, иако је водио са 1:0 и 2:1 у сетовима. Много проблема задавала им је Анђелка Новосел, која је сусрет завршила са чак 27 поена. Најефикасније у редовима Жеље биле су Митровић са 19 и Лукић са 18, Гајић је уписала 12, Чанак 10, Рајлић 9, Тошић 7 и Ранковић 4 поена.

Све остале утакмице завршене су са максималних 3:0. Уб је био врло убедљив против Визуре, а неизвесности је било само у првом сету. ТЕНТ је доминирао у Суботици, као и Црвена звезда против Партизана. Јединство је у Старој Пазови сломило јак отпор зрењанинског Клека.

На челу табеле са по пет победа су ТЕНТ и Јединство, по три победе имају Црвена звезда, Уб и Железничар, а на два тријумфа остали су Клек и Визура. Спартак и Београд имају по једну победу, док је Партизан једини тим са свих пет пораза. Највеће изненађење досадашњег тока првенства јесте слаб пласман вишеструког шампиона Визуре, а треба истаћи и добар старт знатно појачаног Уба.