Победа Железничара, порази Стрмова и Задругара

У седмом колу Колубарско-мачванске зоне Железничар је на свом стадиону победио Борац из Лешнице са 3:2, Задругар је у Врелу поражен са 3:0, а Стрмово претрпело пораз на свом терену са 3:1 од екипе Раднички Клупци.

Жеља је, после сјајног преокрета, напокон уписао победу пред својим навијачима. На стадиону Железничара виђена је борбена и занимљива утакмица, пуна преокрета, a треба истаћи да су момци Саше Ђенисића „оставили срце на терену“ и заслужено освојили три бода. Жеља је повео у 22. минуту из пенала који је реализовао Драган Томић. Убрзо су гости преокренули резултат головима Младена Поповића, великог појачања Борца, који је дошао из Мачве Богатић, односно из српсколигашког ранга. Поповић је дао два гола за пет минута, у 33. и 38. минуту, а други је за шпице јер је лобовао голмана Крстића са 60 метара! Али затим са два гола узвраћа Жељино српсколигашко појачање Софронић, који је стигао мало после почетка првенства из Будућност Крушика, мада је у више наврата играо у Лајковцу. У маниру правог шпица постигао је голове у 47. и 79. минуту за победу Железничара.

Задругар више није једина непоражена екипа Колубарско-мачванске зоне, јер је данас доживео убедљив пораз од Врела, које је пре почетка првенства важило за највероватнијег лидера, а евидентно улази у пуну такмичарску форму. Све је решено у првом полувремену, од 19. до 32. минута, када су домаћи постигли сва три гола. Стрелци су били Ђ. Обрадовић, Ђурђевић и Л. Обрадовић.

Стрмово опет игра по систему „вруће-хладно“, иако је најбоље пласирани лајковачки тим. После две узастопне победе доживели су пораз на свом стадиону од тима Раднички Клупци. Врло занимљив период био је између 30. и 40. минута: повели су гости голом нападача Стојановића у 30. минуту, домаћи су изједначили већ три минута касније, голом легенде клуба Драгише Савковића, да би у 40. минуту Којић донео вођство Радничком. Тачку на победу Радничког на самом почетку другог полувремена, у 48. минуту, ставио је Стојановић својим другим поготком, овог пута из пенала.

Ваљевски Раднички и Врело Спорт деле прво место са по 14 бодова. Прате их Раднички Клупци са 12 и Стрмово и Качер са по 11 бодова. Задругар на седмом месту има 10, а Железничар на 11. има 8 бодова.

Следећег викенда Железничар је поново домаћин и дочекује Младост, Задругар поново гостује, сада у Лешници, док Стрмово игра у Белановици са најпријатнијим изненађењем првенства Качером..