Победе Железничара и Стрмова, висок пораз Задругара

Победом од 1:0 у Прњавору Стрмово је наставило серију победа и остаје на високом другом месту и после 10. кола. Одлично издање Железничара  пред својим навијачима, победа против Рибнице са 3:0 и веома значајна три бода пред финиш јесењег дела. Задругар је у Петковици претрпео најтежи пораз у овом првенству – било је 4:0 за Цер.

Меч између Младости и Стрмова дуго је био без голова, што је неуобичајено за овогодишње утакмице лајковачког зонаша. Другопласирани тим на табели играо је мудро и стрпљиво, да би поготком Немање Мијаиловића у 83. минуту (ушао у игру у 62. минуту) однео сва три бода из Прњавора.

Плаво-бели су испунили очекивања победом над комшијама из Мионице, који су последњи на табели Колубарско-мачванске зоне. Прво полувреме протекло је без голова, а тек у другом периоду игре Жеља је успео да реализује своје шансе. Практично, све је било решено за мање од 20 минута. Стрелци су били Стефан Филповић у 58, Слободан Стјеља у 62. и Милош Маринковић у 74. минуту.

Вероватно је мало ко очекивао да ће Задругар, поготово после победе у прошлом колу којом је прекинуо серију од два пораза, тако убедљиво бити поражен од Цера, којем не иде најбоље у последње време. До овог меча тим из Петковице скупио је свега пет бодова и делио последње место са мионичком Рибницом. Међутим, данас су напунили мрежу Лајковчана, головима у 29, 53, 77 и 84. минуту, с тим што треба истаћи да су први и други погодак били из пенала.

Остали резултати: Дивци – Врело Спорт 0:1, Борац Лешница – Јединство Владимирци 0:1, Раднички Клупци – Осечина 3:1 и Качер – Раднички Ваљево 2:1

Најбоље пласирани лајковачки тим је Стрмово, које се тренутно налази на другом месту са 20 бодова, иза Врела са 23. Следе Раднички Клупци са 18, Качер са 17 и ваљевски Раднички са 15 бодова. Железничар се налази тачно на средини табеле – на седмом месту са 14 бодова, колико има и шестопласирана Осечина. Задругар је девети са 13 бодова, а на дну табеле Цер са 8 и Рибница са 5 бодова.

У 11. колу Колубарско-мачванске зоне Стрмово дочекује Борац, Железничар гостује ваљевском Радничком, док Задругар на свом стадиону игра са Дивцима, који су после доброг старта направили серију лоших резултата и остали на 10 бодова. Слично би се могло рећи за Раднички из Ваљева, који је после сјајног старта у евидентној кризи резултата, што би можда могао искористити Жеља следећег викенда.