Почаст херојима Душану Трифуновићу и Милану Павловићу

Поводом обележавања 23 године од почетка НАТО агресије и 23 године од херојске погибије на Косову полицајаца Душана Трифуновића из Лајковца и Милана Павловића из Бајевца, делегације Полицијске станице у Лајковцу и Општине Лајковац, положиле су у суботу венце на спомен обележје на платоу испред Градске библиотеке Лајковац.

Након чина полагања венаца председник општине Лајковац Андрија Живковић је рекао:

– Прошле су 23 дуге године од када су наши суграђани Милан и Душан погинули бранећи своју домовину. Изгубили су своје животе бранећи своју земљу и свој дом од НАТО алијансе.  Ми традиционално са припадницима наше Полицијске станице обележавамо тај дан. Трудимо се  да тај догађај отргнемо од заборава и пре свега да учимо наше младе нараштаје правим људским вредностима које су управо Милан  и Душан имали и показали бранећи своју отаџбину. Наши хероји заслужују много више од дана сећања и улица која носе њихова имена. Ми ћемо настојати да у наредном периоду комплекс испред библиотеке и око спомен обележја додатно уредимо.

Два млада српска полицајца изгубила су живот на самом почетку НАТО агресије на Србију 1999. године. Настрадали су у околини Србице, у борби против албанских терориста. Душан Трифуновић је имао 23, а Милан Павловић 29 година. Своје животе изгубили су часно вршећи своју дужност на Косову и Метохији.