Почела дезинфекција улица натријум-хипохлоритом

Од вечерас (четвртак 19. март) „Градска чистоћа“ најпрометније улице у Лајковцу пере натријум-хипохлоритом (Жавеловом водом), који је потпуно безопасан за грађане. Лајковачко јавно предузеће за комуналне послове набавило је 500 литара овог препорученог средства за дезинфекцију јавних површина, што би требало да буде довољно за месец дана. „Градска чистоћа“ ће се потрудити да улице дезинфекује два пута дневно: обавезно увече и једном преко дана. Улице се перу цистернама са шмрковима, а од сутра и са пет прскалица, тако да ће почети дезинфекција улаза у зграде, па и целих зграда.
Директор „Градске чистоће“ Бојан Богдановић захваљује ЈП за комуналну привреду „Лазаревац“ на стручној подршци за начин употребе хипохлорита, као и за одличан притисак воде ових дана, поготово директору Аци Арсеновићу и његовим сарадницима. Већи део Лајковца има добро снабдевање, проблема једино има у делу МЗ Ћелије и насељу Дубрава, где се испоручују цистерне с водом. Општина убрзано ради на томе да реши проблеме са бунарима и пумпама у тим насељима.
О стању снабдевања водом на три локације (Дом здравља, Општинска управа и Ново гробље) „Градска чистоћа“ објављује извештаје свакодневно на свом сајту. Грађани било ког дела општине који имају веће потребе за водом могу се обратити Кризном штабу на телефон 014 3431 120 и комунално предузеће ће обезбедити цистерну са водом.
Градска чистоћа је интензивирала све активности, стављајући акценат на појачану хигијену. Хигијена улица је одлична, раде све чистилице, смећари и подизач, а данас је почело и чишћење дивљих депонија на сеоском подручју.