Почела реконструкција регионалног пута Словац – Лајковац

Ових дана почела је прва фаза темељне реконструкције регионалног пута Ваљево – Лајковац од Словца до Пепељевачке рампе, дужине шест километара, најавио је у изјави за медије председник општине Андрија Живковић.
– Радови ће трајати неколико месеци. До новембра ће трајати темељна реконструкција ове деонице, због чега упућујем апел учесницима у саобраћају да буду стрпљиви јер ће се саобраћај наизменично одвијати у једној траци. У припреми је техничка документација за другу фазу реконструкције – од Пепељевачке рампе до ОМВ пумпе у Ћелијама. С обзиром да ће прва деоница бити завршена крајем године, реално је очекивати да ће друга фаза крену ти у марту следеће године.
Укупна дужина од Словца до Ћелија је 10км. Радове финансира ЈП „Путеви Србије“ са 600 милиона динара, а извођач је „Штрабаг“.
– Надам се да ћемо идуће године у ово време имати потпуно реконструисан пут Ваљево-Лајковац, изграђене дупле траке до Ваљева. Тако ћемо имати добру везу са центром Колубарског округа. Надам се да ћемо након завршетка ових послова имати назнаке или видљиве помаке у вези изградње обилазнице око Лајковца, што ј еприоритет наше општине. У наредном периоду ће се изнаћи модус како да се изгради та саобраћајница, која изискује пуно времена и новца, који би Влада србије требало да определи за ову инвестицију. Имамо договор са ресорним министарством и фирмом „Шандонг“, која гради брзу саобраћајницу од петље у Непричави до Иверка, да заједничким снагама нађемо решење како Лајковац да коначно добије обилазницу и тако измести теретни саобраћај из центра вароши.
Обилазница је и услов за функционисање Индустријске зоне и отварање нових радних места, а самим тим и укупни привредни развој Лајковца, закључио је председник Живковић.